Mars 2023


  Välkommen!


Vi är glada att dela det allra första nyhetsbrevet från BioCell Analytica. Här kommer vi att presentera och utforska de senaste rönen inom effekt-baserade metoder för analys av miljöföroreningar. Som en ledande forskningsorganisation på detta område är vi glada att kunna dela nyheter och vår expertis.


  Miljöföroreningar har länge varit en av de största utmaningarna för vår planet och vår hälsa. Effekt-baserade metoder är ett innovativt sätt att analysera föroreningar genom att mäta biologiska effekter på celler. Dessa metoder kan effektiv och pålitlig för att utvärdera föroreningsnivåer, bedöma risker och utforma effektiva åtgärder för att skydda vår miljö – och de är unika på så vis att de även inkluderar okända ämnen och cocktail-effekter.

I det här nyhetsbrevet kommer vi att utforska olika aspekter av effekt-baserade metoder för analys av miljöföroreningar, inklusive deras användning i forskning och övervakning av föroreningar, de senaste teknikerna och verktygen för analys och tolkning av resultat, och mycket mer. Vi kommer också att bjuda in externa experter inom området att dela sina insikter och perspektiv.

Vi hoppas att du kommer att hitta detta nyhetsbrev användbart och inspirerande. Om du har några frågor eller förslag på ämnen som du vill att vi ska diskutera, tveka inte att kontakta oss. Tillsammans kan vi fortsätta att arbeta mot en mer hållbar framtid.
Tack för att du följer med oss på denna spännande resa.

Vänliga hälsningar,
BioCell Analytica-teamet